Det misplacerede fokus – Pressemeddelelse 27.juli 2016

Den muslimske nation i hele Europa er ved at hives ind i en debat som ikke fortjener vores kræfter.


Meningsdannere vinkler i forvirring virkeligheden til at falde tilbage på almene muslimer, som pludselig skal tage stilling til absurde handlinger, begået af ikke-praktiserende muslimer andre steder i verden. Et uretfærdigt fokusskifte, som ser ud til at vende tilbage år for år.

Trods de utallige forklaringer man hører fra muslimske debattører, talsmænd og imamer rundt omkring i landet, vælger man bevidst at starte samme opsang for hver episode der finder sted. Og det svækker Islamdebatten fra dens rigtige potentiale.


Lad os tale om de sociale udfordringer som lige nu er ved at fordærve den europæiske kultur bla. gennem pornografi, stofmisbrug, alkohol og gambling, og hvordan islams værdier tilbyder at løse disse problemer. Lad os tale om det objektificerende syn på kvinder som dominerer film-og reklamebranchen og som er nået til en ekstrem, hvor produkter ikke længere kan sælges, uden en kvindes forførelse som middel. Lad os tale om den økonomiske ulighed, som for hver dag vokser, og hvordan Islams økonomiske system tilbyder det retfærdige alternativ.

Lad os tale om den unikke spiritualitet, som Islam tilbyder menneskers hjerter, i en tid hvor materialismen har skabt et åndeligt fravær, og som afføder psykiske mén til folk af alle aldre. Lad os tale om Gud, og bryde det tabu som har forankret sig i europæisk kultur siden renæssancen, fordi man associerer Gud med Kirkens daværende censur over videnskab og udvikling. Lad os tale om, hvordan Islam eradikerede racismen fra fortidens samfund, ved at gøre alle mennesker lige i Guds øjne, mens man til dags dato stadig lider fra post-kolonialiseringens forfærdelige racesyn.


Til det muslimske fællesskab i Danmark; Vi opfordrer ikke til at ignorere problemet. Besvar de nysgerrige spørgsmål, og imødekom fordommene med åbne arme. Vi har et ansvar for at præsentere Islam på bedste vis. Man kan ikke bebrejde folket for at frygte, når massemedierne fodrer befolkningen frygt og paranoia, og framer problemet til at være islamisk. Mød folks fordomme og misforståelser med tålmodighed og tolerance, men lad os heller ikke distrahere af et medieapparat som i forvejen framer Islam i negativt lys. Vi skal ikke tage afstand for noget som helst, specielt fordi muslimer er ofre i disse hændelser såvel som ikke-muslimer. Islam i sin grundessens prædiker modsat død og ødelæggelse, hvorfor ingen skal føle sig forpligtede til at associeres med drab og massemord, blot fordi bagmanden er en psykisk forstyrret muslim. Dette er ikke et islamisk problem, og vi må heller aldrig klassificere det som et. Lad os huske perspektivet, og huske hvordan Islam er her for at løfte samfundet til det bedre, og ikke inddrages i debatter som kun forsinker leveringen af det sande budskab.


Og til pressen har vi en endelig opfordring; Forlæng jeres hukommelse til at vare længere end 7 dage af gangen, når det kommer til hvad muslimer faktisk mener om disse angreb. Memorisér venligst de forklaringer,  som muslimske figurer giver, i lyset på hændelser som disse. Giv de intellektuelle mere taletid end de ignorante, og lev op til det ansvar i bærer som oplysende organ til det danske samfund. Den kroniske amnesia som har omringet massemedierne på dette punkt er ved at blive pinligt. Lad os droppe kravet om afstandtagener, og tage den rigtige islamdebat, hvis man oprigtigt ønsker at omtale islams budskab i den offentlige debat.