Sejr i Jerusalem – Hvad palæstinenserne har lært os om principper

Skrevet af Redaktionen, 27.07-2017


Al taknemmelighed tilkommer Allah, som har skænket sejr efter nederlag, og medgang efter modgang.


Med Allahs hjælp og tilladelse har muslimske ledere i Jerusalem officielt annonceret, at de israelske forsøg på at overgribe sig masjid al-Aqsa med nye sikkerhedsforanstaltninger, tilbagetrækkes med øjeblikkelig virkning. Det giver de troende adgang til moskéen igen, og mere kontrol over al-aqsa området, end hvad disse tiltag havde resulteret i.


Israel havde etableret metaldetektorer, kameraer og andre diskriminerende sikkerhedsforanstaltinger, med argumentet om, at det er en nødvendighed for området. Palæstinenserne anså det for at være et overgreb mod et af de mest hellige steder i Islam, og et forsøg på at kontrollere muslimernes monumenter, og fratage dem deres rettigheder.


Efter to ugers hektiske demonstrationer har flere unge palæstinensere mistet livet, og hundredevis er såret. Uden andet end en brændende kærlighed for Al-Aqsa, stod tusindevis af mennesker op imod bevæbnede styrker i Jerusalem, og gjorde store ofringer, for at vise deres standpunkt.“Vi var nødt til at ofre alt, vi var nødt til at vinde denne kamp, og vi vandt den endelig” siger Ahmed Abulawa til Al-Jazeera, “Jerusalem er vores sjæl, vores tro, og vi kan ikke leve uden den og Al-Aqsa”.


Muslimerne i Jerusalem har vist sig loyale på deres principper, og har statueret et eksempel for mennesker kloden over. De lærer os, at uanset hvem der ønsker at fratage dig dine rettigheder, og uanset hvilke institutioner der overgriber sig på din tro og dine principper, at standhaftighed kan betale sig. At solid tro, og urokkelig tillid til Allah kan rykke bjerge. Vi lykønsker muslimerne i masjid Al-Aqsa, og beder Allah velsigne, styrke og beskytte alle nødsramte muslimer verden over.


 

وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجً}
{وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ ۚ وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ۚ


“And whoever fears Allah – He will make for him a way out. And will provide for him from where he does not expect. And whoever relies upon Allah – then He is sufficient for him.”

[At-Talaq: 2-3)