Socialdemokrat, Lars Aslan Rasmussen, misbruger sit embede med falske anklager

Mandag d.15/1 2017, kl.23:07I dag, mandag d. 15/1, har folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, rettet anklage mod foredragsholderen, Yahya Ibrahim, som gæster Muslimsk Ungdom i Danmark og Det Islamiske Trossamfund på onsdag. Besøget er i forbindelse med et foredrag omkring måder at opnå et lykkeligt liv, og hvordan man kan komme af med nedtrykthed og depression.


Lars Aslan Rasmussen anklager Yahya Ibrahim for antisemitisme, fjendtlighed mod kristne, samt at opildne mod had af Vesten generelt. Disse anklager er fremsat uden nogen form for kildekritik og der kan ikke føres den mindste form for sandhedsbevis for disse. Det er dog offentlig bevist at der ingen hold er i anklagerne, hvilket vi også pointerede for Ritzau i en e-mail. Desuagtet publicerede de artiklen og spredte den til diverse nyhedsmedier i Danmark.


Havde både Ritzau og Lars Aslan Rasmussen brugt fem minutter på at researche Yahya Ibrahim, ville de hurtigt erfare, at samtlige anklager tidligere er blevet genmælet i The Daily Mail såvel som The Telegraph. Samme tidsskrifter har udstedt en offentlig undskyldning til Yahya Ibrahim (dokumentation følger nederst på siden). Selv skriver Yahya Ibrahim til de danske event-arrangører:


“Jeg bliver udskældt og bagvasket. Når det er gjort af et tilsyneladende velanset mediebureau, er skaderne på min karakter, familie og omdømme samt følelsen af traume mere alvorlig. Jeg har ført en række sagsanlæg imod nogle nyhedsbureauer for injurier samt de skader, det har medført. Den 24. juli 2011 offentliggjorde The Telegraph en formel undskyldning, indgik i et forlig og skrev et personligt brev som en form for trøst og støtte […] Jeg beder til, at jeg aldrig må blive nødsaget til at ty til juridiske udveje igen, og at både politikere og medierepræsentanter er forsigtige, før de bagvasker mig eller andre”


Vi finder det dybt problematisk og yderst kritisabelt, at et folketingsmedlem gennem et nyhedsbureau som Ritzau så ukritisk kan dele usande anklager af så grum karakter på tværs af den etablerede presse. Dette til trods for at de er blevet gjort opmærksomme på usandheden i disse anklager.


At anklage nogle af Danmarks største muslimske institutioner for at promovere hadske ytringer, som aldrig har fundet sted, har direkte skadelige konsekvenser for polariseringen af muslimer i Danmark. På under en time er den falske nyhed blevet delt af bl.a. MetroXpress, Fyens Stiftstidende, Politikken, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet samt Skive Folkeblad.

Vi retter derfor stor kritik imod Ritzau for ikke at fakta-tjekke disse anklager.


Vi kræver en øjeblikkelig redegørelse for forløbet og et genmæle af Yahya Ibrahim, Det Islamiske Trossamfund og Muslimsk Ungdom i Danmark. Vi kræver ligeledes en offentlig undskyldning fra Lars Aslan Rasmussen for hans uansvarlige og dybt problematiske adfærd, og vi kræver en øjeblikkelig irettesættelse af denne fra Socialdemokratiets ledelse.

______

The Telegraph genmæle: http://www.telegraph.co.uk/news/8657953/Yahya-Ibrahim.html


The Telegraph undskyldning: http://www.telegraph.co.uk/news/10684289/Yahya-Ibrahim-an-apology.html Daily Mail genmæle:


http://www.dailymail.co.uk/home/article-2569784/Corrections-clarifications.html

MUSLIMSK UNGDOM I DANMARK

Copyright © Muslimsk Ungdom i Danmark 2019